Terugblik 2017

newborn fotoshoot groningen

Zo op de laatste dag van het jaar is het heerlijk om met een blij en dankbaar gevoel terug te kijken op 2017. Ik mocht dit jaar iets meer dan 100 fotoshoots doen. Vooral het tweede helft van dit jaar was druk gepland met fotoshoots. Dit waren veel gezinsshoots, en veel zwangeren maar ook een aantal zussen, vriendinnen en (zakelijke) portretsessies heb ik mogen doen. Het merendeel van de reportages waren newborns. En daaronder zaten zelfs een tweeling en een drieling! Het was een hele mooie mix van shoots en ik geniet van de afwisseling!

newborn fotoshoot groningen 3 newborn fotoshoot groningen 2

Ik heb dit jaar ook een dag tijdens een secretaresse dag mogen fotograferen en ik heb bij wijze van hoge uitzondering een bruiloft gefotografeerd van een vaste klant. Heerlijke uitstapjes naast mijn andere shoots!

fotoshoot kidneren groningen 3

Ook stond ik dit jaar 4 keer met minisessies in Denderz ; de valentijnssessie, de zomersessie, de stylingsdag en de kerstshoots. Een heleboel vrolijke – en soms minder vrolijke – snoetjes stonden in Denderz voor mijn lens.

2017-12-31_0002 2017-12-30_0002

En naast het fotograferen ben ik ook blijven leren. Ik heb veel zelfstudie online gedaan maar ik volgde ook een workshop newborn lifestyle fotografie bij Eline Visscher en ik deed een cursus strobist flitsen. Ik leerde zowel door de workshop en cursus, maar ook via social media, weer veel nieuwe en inspirerende collega’s kennen. Zo fijn om samen met collega’s bepaalde zaken te kunnen bespreken en gezellig samen te kunnen zijn.

zwangerschap fotoshoot groningen

Ik ben zo dankbaar voor het afgelopen jaar; voor de mooie gesprekken die we hebben gehad tijdens de shoots, de gezellige momenten die we hebben gedeeld, de ontroerende en grappige uurtjes. Ik heb genoten van alle shoots en het leveren van waardevolle foto’s en herinneringen. Ik bedankt al mijn klanten voor hun vertrouwen!

Op naar 2018

Terugkijken is heerlijk want zo’n jaar gaat snel voorbij en je zou door het harde werken bijna vergeten hoeveel leuke en belangrijke dingen je hebt gedaan. Maar ik kijk ook graag vooruit. Ik ga vol enthousiasme 2018 in en hoop weer net zulke mooie herinneringen vast te mogen leggen. De eerste shoots staan alweer gepland. Ik ben ook alweer bezig met het bedenken van leuke minisessies bij Denderz. Ik ben benieuwd wie ik daar (weer) ga zien. Daarnaast ga ik mijn website updaten, want dat wordt hoog tijd:-) Daarbij ga ik ook de newborn lifestyle reportages toevoegen op de site want de workshop en de lifestyle sessies die ik heb mogen doen in 2017 waren zo leuk! Ik vind het heel leuk om zowel geposeerde newborn shoots in de studio te doen als lifestyle newborn shoots bij klanten thuis. En ik ga meer fotoboeken maken en leveren! Ik heb in 2017 een aantal mooie boeken mogen opmaken en mogen leveren het is toch wel veel mooier om de foto’s afgedrukt te zien in plaats van alleen online. Op naar 2018!

2017-12-31_0005 2017-12-31_0004