Over mij

IMG_7566.1Fotograferen doe ik al ruim 10 jaar. Het mooiste van fotografie vind ik dat je momenten kunt vangen. Momenten die zo snel vervliegen en vaak zo dierbaar zijn. Maar voor je het weet ben je al weer een jaar verder en druk met wat er op dit moment belangrijk is. Foto’s geven je de mogelijkheid om herinneringen op te halen, een moment dat al lang voorbij is toch nog eventjes weer terug te halen.

Zwanger, baby’s en kinderen: geweldig

Sinds ik zelf kinderen heb, is het besef dat de tijd zo snel gaat alleen maar groter geworden. Kinderen veranderen namelijk zo snel. Hoe leuk is het dan om zo af en toe – of juist heel vaak – nog eens even terug te kijken. Naar hoe klein ze waren. Of hoe vertederend. En kinderen zijn zo leuk om te fotograferen. Met hun onschuld en spontaniteit. En eigen willetjes! Een ander bijkomend voordeel van dit soort fotografie vind ik, dat je mensen er ontzettend blij mee maakt. De ouders, maar ook de grootouders zijn vaak heel gelukkig met mooie foto’s van hun kleinkinderen. En als de kids straks ouder zijn, is het ook voor hen heel leuk om mooie foto’s van zichzelf te hebben. Heel erg dankbaar werk dus. En dat is de reden dat ik mij gespecialiseerd heb in fotografie van alles wat met kinderen en familie te maken heeft. Of het nu een zwangerschap betreft, een newborn shoot, baby- en kinderfotografie of gezinnen. Ik vind het heerlijk om te doen.

Persoonlijk én professioneel

De mooiste foto’s ontstaan wanneer het model volledig ontspannen en op zijn of haar gemak is. En laten de meeste mensen, ja soms ook kinderen, een fotoshoot nou net best spannend vinden. Ik doe er alles aan om de sessie zo ontspannen mogelijk te laten verlopen. De studio is uiteraard ingericht met alle professionele apparatuur, accessoires en attributen die je zou verwachten. Maar wel in een huiselijke setting omdat mijn studio aan huis is. Uit ervaring weet ik inmiddels dat dit de sfeer meteen erg ten goede komt en mensen zich bij mij snel thuis voelen.

Bekwaam in studio- én daglicht

In mijn studio maak ik in principe gebruik van studiolicht. Ik heb veel ervaring met belichting en het gebruik van studiolicht levert vaak heel mooie resultaten op. Bij newborn fotografie maak ik in mijn studio naast studiolicht ook gebruik van daglicht. Daglicht is weer een heel andere tak van sport en geeft andere resultaten. Het is fijn om beide technieken te kunnen afwisselen en steeds voor de beste oplossing te kunnen kiezen. Uiteraard maak ik bij de buitenshoots ook gebruik van daglicht.

Blijven ontwikkelen

Ik vind het belangrijk om op de hoogte te zijn van de laatste trends als het gaat om mijn vakgebied. Daarom investeer ik veel in kennis, apparatuur en accessoires. Ik volg regelmatig workshops om ideeën op te doen en mezelf nieuwe technieken eigen te maken. Een bijkomend voordeel van zulke momenten vind ik dat ik collega fotografen ontmoet waardoor we ervaringen en ideeën uitwisselen. Ook blijf ik investeren in nieuwe achtergrondenschermen en accessoires.  Accessoires zoek ik met zorg uit en voor newbornfotografie zijn deze veelal handgemaakt van mooie materialen zoals bijvoorbeeld mohairwol.